2020-10-06

SIMPLE PRESENT TENSE – KUMPULAN CONTOH SOAL BAHASA INGGRIS SMP KELAS 7 DENGAN JAWABAN

 

contoh soal simple present tense

Choose and cross (x) the correct answer

1.     Ron : What do you usually do after

       school?

Jack : I usually . . .

A.    have lunch

B.    take a holiday

C.     wake up at six

D.    have breakfast

2.     Smith : . . .

Anto : At 10pm.

A.    What do you usually do before sleeping?

B.    When do you usually have breakfast?

C.     What time do you usually go to bed?

D.    What do you usually do at night?

3.     Anton   : My sister likes watching

  action films very much.

Cinta     : Really?

Anton   : Yeah. She them every

  weekend.

A.    watch

B.    watches

C.     watched

D.    watching

4.     Which sentence is correct?

A.    Lia go to school early.

B.    Lia goes to school early.

C.     Lia going to school early.

D.    Lia is goes to school early.

5.     Which sentence is correct?

A.    Ihsan and Akbar always studies together.

B.    Ihsan and Akbar always study together.

C.     Ihsan and Akbar always studying together.

D.    Ihsan and Akbar always are studying together.

6.     Be careful with the dog! It sometimes . . . people.

A.    bit

B.    bite

C.     bites

D.    biting

7.     This dog is tame. It never . . . people.

A.    attack

B.    attacks

C.     attacked

D.    attacking

8.     The bucket can . . . a lot of water. It is a big bucket.

A.    hold

B.    held

C.     holds

D.    holding

9.     Use the broom to... the floor.

A.    swept

B.    sweep

C.     sweeps

D.    sweeping

10.       The vacuum cleaner . . . all the dirt.

A.    suck

B.    sucks

C.     sucked

D.    sucking

11.       Birds... high in the sky.

A.    fly

B.    flew

C.     flies

D.    flying

12.       A watering can is useful to . . . plants.

A.    water

B.    waters

C.     watered

D.    watering

13.       A sheep . . . in the field.

A.    graze

B.    grazes

C.     grazed

D.    grazing

14.       Look at the butterflyl It . . . beautiful colours.

A.    has

B.    had

C.     have

D.    having

15.       Crocodiles . . . in a swamp.

A.    live

B.    lives

C.     lived

D.    Iiving

16.       Penguins ive in the Antarctic. They cannot fly, but they . . . well

A.    swim

B.    swam

C.     swims

D.    swimming

17.       Ants . . . their burrow together.

A.    built

B.    build

C.     builds

D.    building

18.       A swan does not give birth, it . . . eggs.

A.    lay

B.    laid

C.     lays

D.    laying

19.       The car is tall.

It . . . big wheels.

A.    has

B.    have

C.     do not have

D.    does not have

20.       This mobile phone is sophisticated.

It . . . complete features.

A.    has

B.     have

C.     Do not have

D.    Does not have

The following dialogue is for questions 21 to 23.

Yayun           : Is the man over there your

  father?

Nana              : Yes, he is.

Yayun           : What does he do?

Nana              : He is a tailor.

Yayun           : Really? He's cool.

Nana              : Yeahl He makes a lot of nice

  clothes

Yayun           : Does he make your clothes,

  too?

Nana              : He does He sews my ciothes

  By the way, what about your

  father? What is he?

Yayun           : He is a soldier. He travels

  a lot.

Nana              : Wowl He's cool, too.

21.       What is Nana's father?

A.    A tailor.

B.    A soldier.

C.     A traveller.

D.    A designer.

22.       Who sews Nana's clothes?

A.    Her father does.

B.    A soldier does.

C.     Yayun does

D.    Nana does.

23.       What does Yayun's father do?

A. A tailor.

B. A soldier.

C. A traveler.

D. A designer

The following dialogue is for questions 24 to 27.

Dina               : What does your mother do,

  Reyhan?

Reyhan         : She is a food seller in

  a market.

Dina               : Does she have a food stall?

Reyhan         : Yes, she does. She has a food

  stall in Waru Market.

Dina               : What does she sell?

Reyhan         : She sells soto.

Dina               : Wow!

Reyhan         : Come to my mother's stall and

  try it. You can choose chicken

  or beef soto.

  Both are delicious.

Dina               : Sure I will visit it later.

  I usually go to Waru Market

  on Sundays.

Reyhan         : Great! I usually help my

  mother at the stall on Sundays.

24.       Who sells soto?

A.    Reyhan's mother.

B.    Dina's mother.

C.     Waru.

D.    Dina

25.       What kind of soto does she sell?

A.    Fish only.

B.    Beef only.

C.     Chicken only.

D.    Beef and chicken.

26.       When does Dina usually go to Waru Market?

A.    On Wednesdays.

B.    On Saturdays.

C.     On Sundays

D.    Every day

27.       What does Reyhan do on Sundays?

    A.    He goes to the swimming pool.

    B.    He goes to Dina's house.

    C.     He helps his mother.

    D.    He helps Dina.

The following text is for questions 28 and 29.

Hello, my name is Lawrence Agar. I am 31 years old. I am a chief technician in Pizza Hut I love my job I am a pizza taster, too. So I taste every new pizza before you can eat it.

28.       What does Agar do?

A.    A lawyer.

B.    A chief technician.

C.     A pizza delivery man.

D.    The owner of Pizza Hut.

29.       Agar . . . every new pizza before we can eat it

A.    taste

B.    tastes

C.     tasted

D.    tasting

The following text is for questions 30 to 33.

Hi guys! I have a sister, named Adiba. She is only seven years old, but she is a professional in-line skater. She joins a club and goes to several competitions every year. She practices in-line skating three times a week. Every morning she goes jogging and on Saturdays, she goes swimming.

30.       How old is Adiba?

A.    Seven years old.

B.    Eight years old.

C.     Nine years old.

D.    Six years old.

31.       How often does she practice skating?

A.    Every day.

B.    Once a week.

C.     Twice a week.

D.    Thrice a week.

32.       How often does she go jogging?

A.    Every day.

B.    Once a week.

C.     Twice a week.

D.    Thrice a week.

33.       How often does she go swimming?

A.    Every day.

B.    Once a week.

C.     Twice a week.

D.    Thrice a week.Chapter.

The following text is for questions 34 to 37.

Hi, My name is Lukman. I am a student at a junior high school in Makassar My hobby is cooking I want to be a chef one day I cook every day. I also join a cooking club. It is fun. There are ten kids in the club. We try a new recipe every week.

34.       What does the boy do?

A.    A chef.

B.    A teacher.

C.     A student.

D.    A food taster.

35.       What does Lukman want to be in the future?

A.    A chef.

B.    A doctor.

C.     A teacher.

D.    A headmaster.

36.       What do the kids do in the club?

A.    They want to be a chef.

B.    They try a new recipe.

C.     They study math.

D.    They have fun.

37.       The knife is very sharp. It . . . fruits easily.

A.    was cut

B.    cutting

C.     cuts

D.    cut

For questions 38 to 40, complete the following text with the correct verbs.

Hi! My name is Suryono. I am an elephant keeper or a mahout. I work in Taman Satwa Taru Jurug, Solo. I (38) . . . , elephants in this park healthy the elephants. and happy. I (39) . . . the elephants. Did you know? An elephant (40) . . . 150 kg of grass a day and 180 litters of water.

38.        . . .

A.    kept

B.    keep

C.     keeps

D.    keeping

39.        . . .

A.    fed

B.    feed

C.     feeds

D.    feeding

40.        . . .

A.    need

B.    needs

C.     needed

D.    needing

 

jawaban contoh soal bahasa inggris smp simple present tense

Key Answer

1

A

11

A

21

A

31

D

2

C

12

B

22

A

32

A

3

B

13

B

23

B

33

B

4

B

14

A

24

A

34

C

5

B

15

A

25

D

35

A

6

C

16

A

26

C

36

B

7

B

17

B

27

C

37

C

8

C

18

C

28

B

38

B

9

C

19

A

29

B

39

B

10

B

20

A

30

A

40

B


Label

English (82) Grammar (30) Kinds of text (20) Expression (17) Vocabulary (16) bahasa inggris (14) Kurikulum 2013 (10) Descriptive Text (6) Kelas 7 (6) Materi Bahasa Inggris (6) #Keharusan_Larangan_dan_Himbauan_Dalam_Bahasa_Inggris (5) Apologizing (5) CONTOH TUGAS PORTOFOLIO (5) CONTOH TUGAS PROYEK (5) KELAS 7 SMP (5) Pendidikan (5) SEMESTER 1 (5) SMP (5) Thanking (5) CONTOH TUGAS PRAKTIK (4) DOWNLOAD PPT (4) Exercise (4) INTRODUCING SELF AND OTHER (4) Leave Taking (4) MATERI (4) Quora (4) contoh soal (4) Comic (3) Contoh Soal Bahasa Inggris (3) Contoh Soal Essay (3) Greeting (3) MATERI BAHASA INGGRIS SMP KELAS 9 (3) MATERI BAHASA INGGRIS SMP/Mts KELAS 8 (3) Materi Bahasa Inggris Kelas 7 (3) Materi Bahasa Inggris Kelas 8 (3) Recount Text (3) Simple Present Tense (3) Techno (3) Tips (3) kelas 8 smp (3) Announcement (2) Blogging (2) CONTOH SOAL BAHASA INGGRIS SMP KELAS 8 (2) Contoh soal pilihan ganda (2) Functional Text (2) Greetings (2) KUMPULAN CONTOH SOAL BAHASA INGGRIS SMP KELAS 8 (2) Kelas 9 (2) Lifestyle (2) Materi Bahasa Inggris Kelas 9 (2) Pilihan Ganda (2) SMK Kelas 2 (2) Semester 2 (2) Short Messages and Announcement (2) download power point (2) materi bahasa inggris kelas 7 smp (2) rubrik penilaian (2) ADMIRATION (1) AKM (1) Advertisement Text (1) Ask and Give Characteristic Information (1) CONTOH SOAL BAHASA INGGRIS SMP/MTS KELAS 7 (1) CONTOH SOAL PTS BAHASA INGGRIS KELAS 7 (1) Conditional Sentence Type 1 (1) Conditional sentence type 0 (1) Conditional sentences type 3 (1) Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 7 (1) Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 9 (1) DOWNLOAD CONTOH SOAL BAHASA INGGRIS KELAS 7 KURIKULUM 2013 (1) DOWNLOAD POWER POINT MATERI BAHASA INGGRIS KELAS 7 (1) Did You Know (1) English Music Lyrics (1) English slang (1) Explanation Text (1) GREETING CARD (1) Greeting and Leave Taking (1) Hope and Wish (1) INVITATION (1) Idioms (1) Infotainment (1) KUMPULAN CONTOH SOAL BAHASA INGGRIS SMP/Mts DENGAN JAWABAN KELAS 9 (1) KUMPULAN CONTOH SOAL BAHASA INGGRIS SMP KELAS 7 (1) KUMPULAN CONTOH SOAL BAHASA INGGRIS SMP/Mts KELAS 7 (1) KUMPULAN CONTOH SOAL BAHASA INGGRIS SMP/Mts KELAS 8 (1) KUMPULAN CONTOH SOAL BAHASA INGGRIS SMP/Mts KELAS 9 (1) Kelas 2 (1) Kumpulan Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 9 SMP (1) MATERI BAHASA INGGRIS KELAS 7 SMP/Mts (1) MATERI BAHASA INGGRIS KELAS 9 SMP/Mts KURIKULUM 2013 – PROCEDURE TEXT (1) MATERI BAHASA INGGRIS SMP/Mts KELAS 7 (1) MATERI BAHASA INGGRIS SMP/Mts KELAS 9 (1) Mata Pelajaran (1) Materi Bahasa Inggris Kelas 10 (1) Materi Bahasa Inggris Kelas 9 SMP (1) Materi Bahasa Inggrs (1) May (1) Might (1) Modul (1) Modul PJJ Bahasa Inggris Kelas 7 (1) Modul PJJ Bahasa Inggris Kelas 8 (1) Modul PJJ Bahasa Inggris Kelas 9 (1) Penialaian Akhir Semester 1 (1) Present Perfect Tense (1) Pure (1) QUANTIFYING DETERMINERS (1) Question forms (1) Quiz (1) Quote (1) Quote Motivasi (1) Remedial (1) Reported speech (1) Resep Makanan (1) SMK (1) Saying No Politely (1) Simple Past Tense (1) Soal Bahasa Inggris (1) Soal Latihan PAS (1) Sorry (1) THE DEGREES OF COMPARISON (1) Tenses (1) There is vs there are (1) Tugas Proyek (1) Tugas portofolion (1) UN Bahasa Inggris (1) and Could for Possibility (1) bahasa inggrs (1) checking understanding (1) compliment (1) contoh descriptive text (1) contoh soal short answer dan essay (1) definition of descriptive text (1) download powerpoint (1) generic structure of descriptive text (1) giving and asking opinion (1) kelas 7 ssmp (1) language features of descriptive text (1) materi asking for attention (1) materi descriptive text (1) materi kelas 7 (1) materi telling time days and months (1) preposition of place (1) tense (1)