2020-10-16

LABELS – MATERI BAHASA INGGRIS SMP KELAS 9 – PENJELASAN MATERI, CONTOH, SOAL JAWABAN, DAN PEMBAHASAN MATERI BAHASA INGGRIS TENTANG LABELS UNTUK KELAS 9 SMP – DOWNLOAD POWER POINT MATERI LABELS KELAS 9

A label is used to give information about a product. It is usually put on the back of most products. By reading the labels, people will know whether the product is good to consume or not. Many countries require that packaged food products have labels containing nutrition facts/information.

The Purpose of Labels.

They are used to give information about the products.

The social functions of food, drink, and medicine labels

1.      To choose food/beverage/medicine which is suitable and safe.
2.      To avoid negative effects of food/beverage/medicine.
3.      To get the best result of medication.

A Label Contains/Generic Structure of Labels

1.      Name of the product,
2.      Name of the brand,
3.      Description of the product,
4.      The ingredients/the contents,
5.      The nutrition facts,
6.      Suggested uses/doses,
7.      Storage, and
8.      Expiry date.

Language Features of Labels

1.      Terms used in the product: serving size, servings per container, dosage, values.
2.      Using imperative sentence (examples: keep the syrup in a dry place. Keep away from children, Don’t accept the product if the seal is broken, etc)
3.      Noun phrases (examples: significant source, dietary fiber, saturated fat, etc)

Contoh Label Medicine dan Food.

The example of medicine label


The example of food label

Bagian-Bagian Label Medicine and Food

Parts of Medicine Label


Parts of Food Label


Download PowerPoint Materi Food and Medicine Labels.

DOWNLOAD KLIK DISINI

Contoh Soal Medicine and Food Labels.

Choose the correct answer

The following text is for questions 1 to 3

1.      What is the name of the product?

A.     Mustika Jaya.

B.     Ingredients.

C.     Yogyakarta.

D.     Co-milk.

Jawaban dan Pembahasan

Dilihat di judul gambar paling atas sudah terlihat nama jelas dari produk tersebut yaitu “Co-milk”

Jawaban: D

2.      What are the ingredients of the product?

A.     Coffee and milk.

B.     Coffee and sugar.

C.     Coffee, milk, and salt.

D.     Coffee, milk, and sugar.

Jawaban dan Pembahasan

Tertera juga ingredients dalam labelnya “milk, coffee, sugar”

Jawaban: D

3.      According to the label, the product should be used . . .

A.     any time

B.     on fifth of March two thousand twenty-three

C.     after fifth of March two thousand twenty-three

D.     before fifth of March two thousand twenty-three

Jawaban dan Pembahasan

Tanggal expired pada kemasan label tersebut adalah: 03-05-2024, Jadi harus dikonsumsi sebelum tanggal tersebut.

Jawaban: D

The following text is for question 4 to 9

DRUG WARNING LABEL
Drowsiness
May cause drowsiness or impair alertness. Avoid alcohol and drugs with sedative and/or relaxing effect, especially before driving a motor vehicle.
Drug dependency
May cause a drug habit. Must not be taken over a prolonged period.
Talk to your pharmacist
Talk to your pharmacist before using this product. He/she must explain the specific instructions to be followed when taking this medication.
Contraindication
Maybe hazardous to your health if you suffer from hypertension, prostatic hypertrophy, hyperthyroidism (goitre), or if you are taking antidepressants.
Diabetes
Not recommended for diabetics. This medication may cause adverse effects.
Intolerance
Contains aspirin. Must be avoided if you suffer from gout, stomach ulcers, asthma, or if you are taking an anticoagulant agent (blood thinner).


4.      What is the synonym of "drowsiness"?

A.     Sleepiness.

B.     Happiness.

C.     Tiredness.

D.     Laziness.

Jawaban dan Pembahasan

Drowsiness = Kantuk, jadi synonym kata dari “drowsiness” adalah “sleepines” yang memiliki arti yang sama mengantuk

Jawaban: A

5.      "May be hazardous to . . .”(Contraindication)

The antonym of the underlined word is

A.     cheap

B.     high

C.     safe

D.     low

Jawaban dan Pembahasan

Hazardous = berbahaya, lawan kata dari berbahaya adalah aman, aman bahasa Inggrisnya “safe”.

Jawaban: C

6.      If the medicine is labelled "Drug dependency", this means that . . .

A.     it makes people sleep

B.     it is dangerous for children

C.     it can cause drug addiction

D.     it should be taken for a long time

Jawaban dan Pembahasan

Fokus terhadap kata “dependency” yang artinya ketergantungan, jadi pilihan yang tepat adalah “it can cause drug addiction” yang artinya dapat mengakibatkan kecanduan terhadap obat.

Jawaban: C

7.      Why are people with diabetes not recommended to use the medicine? Because . . .

A.     it may cause adverse effects

B.     it will make the people thin

C.     it can kill the people

D.     it is very expensive

Jawaban dan Pembahasan

Lihat pada bagian information facts pada label di atas ada bagian diabetes yang menjelaskan akibat untuk pengidap diabetes.

Jawaban: A

8.      What kind of drug should be avoided by a person who suffers from gout?

A.     The drug which contains aspirin.

B.     The drug which can cause migraine.

C.     The drug which makes people sleepy.

D.     The drug which is sold on the free market.

Jawaban dan Pembahasan

May cause drowsiness or impair alertness”, karena dalam label tersebut di jelaskan akan mengakibatkan rasa kantuk, di jelaskan di kalimat selanjutnya “Avoid alcohol and drugs with sedative and/or relaxing effect” hindari alkohol dan obat yang mengandung bahan penenang. Jadi kita harus menghindari obat yang mengandung bahan yang mengakibatkan rasa kantuk “the drug which makes people sleepy”.

Jawaban: C

9.      Which statement is TRUE according to the text?

A.     It is important to ask for suggestions from a pharmacist before taking a drug labelled talk to your pharmacist.

B.     If you are taking antidepressants, it is suggested that you take a drug with the label drowsiness on it.

C.     It is suggested to take a drug with the label Drug dependency for a long period.

D.     It is alright to ride a motorcycle after taking a drug with the label drowsiness on it.

Jawaban dan Pembahasan

Pernyataan yang ada di dalam label obat di atas adalah “It is important to ask for suggestions from pharmacist before taking a drug labelled talk yo your pharmacist.” Selain itu tidak tertera atau bahkan bertolak belakang dengan infromasi yang ada pada label obat tersebut.

Jawaban: A

10. Look at the pictur

Which activity should not be undertaken when taking the drug with the label above.

A.     Driving a vehicle.

B.     Sleeping.

C.     Sitting

D.     Eating

Jawaban dan Pembahasan

Tertera jelas “may cause drowsiness or dizzines” dapat mengakibatkan mengantuk dan pusing. Jadi berbahaya sekali jika kita mengendarai kendaraan.

Jawaban: A

11. Look at the picture

The notice means . . .

A.     we have to shake the medicine well before using it

B.     we have to shake the medicine well after using it

C.     we have to prepare a shaker to use the medicine

D.     the medicine is very liquid

Jawaban dan Pembahasan

Tertera jelas dalam gambar. Kita harus mengocoknya dengan baik sebelum kita mengkonsumsi obat tersebut.

Jawaban: A

12. Look at the picture

The drug should be taken

A.     with meals

B.     before meals

C.     without meals

D.     with a lot of meals

Jawaban dan Pembahasan

Dari gambar ada tulisan “take with meal” , jadi obatnya harus dikonsumsi setelah makan.

Jawaban: A

13. Look at the picture

DO NOT DRINK

SOFT DRINK

WHEN TAKING

THIS MEDICATION

The label means..

A.     the medicine contains some soft drink

B.     we should not drink any water when taking the medicine

C.     we should drink plenty of water after taking the medicine

D.     we should not consume soft drinks when taking the medicine

Jawaban dan Pembahasan

Label tersebut menginformasikan kita bahwasannya kita tidak boleh minum minuman ringan/bersoda ketika mengkonsumsi obatnya.

Jawaban: D

The following text is for questions 14 to 16

14. What does "runny nose" mean?

A.     When there is a lot of dirt blocking your nose.

B.     When the nose produces a lot of liquid.

C.     When the nose has run down.

D.     When you have a long nose.

Jawaban dan Pembahasan

When the nose produces a lot of liquid” adalah jawaban yang paling tepat karena artinya “runny nose” adalah pilek.

Jawaban: B

15. Which of the following sicknesses cannot be relieved by this medicine?

A.     Headaches.

B.     Coughs.

C.     Cancer.

D.     Fever.

Jawaban dan Pembahasan

cancer” tidak tertera dalam informasi label obat tersebut.

Jawaban: C

16. How does the drug work?

A.     Quickly.

B.     Heavily.

C.     Slowly.

D.     Firmly.

Jawaban dan Pembahasan

Tertera dalam label obatnya “fast relief” berarti obat tersebut memiliki efek yang cepat dalam menghilangkan sakit yang tertera. Fast = quickly

Jawaban: A

The following text is for questions 17 to 21

YG PHARMACY
111 PINE DRIVE GRANDLAND
NAME : Sarah Connor
               Rx# 2302066448
               ZENDREX 10 mg
Dr: Han
Exp : 07/08

One tablet daily
In the evening or at bedtime
CAUTION: Avoid operating a motor vehicle
                     if drowsiness occurs.

DISCARD AFTER 15/08/23
Keep out of the reach of children
 
STORE AWAY FROM HEAT, DIRECT LIGHT, OR MOISTURE

17. What is the name of the patient?

A.     James.

B.     Zendrex.

C.     Grandland.

D.     Sarah Connor.

Jawaban dan Pembahasan

Yang ditanyakan adalah nama pasien atas resep tersebut. Ada dua nama yang tertera, yang pertama Sarah Connor dan yang kedua adalah Dr. Han. Dr. Han adalah yang memberikan resep tersebut, jadi pasiennya adalah Sarah

Jawaban: D

18. What is the name of the drugstore?

A.     Dr James.

B.     YG Pharmacy.

C.     Sarah Connor.

D.     Rx#230206448.

Jawaban dan Pembahasan

Nama toko obatnya tertera di bagian paling atas resep tersebut yaitu “ YG PHARMACY”.

Jawaban: B

19. The drug is to be taken . . .

A.     two tablets daily

B.     when going to bed

C.     when drowsiness occurs

D.     when operating a motor vehicle

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya adalah berapa kali obat tersebut harus di konsumsi atau kapan harus di konsumi, dilihat dari resepnya “one tablet daily in the evening or at bed time” yang artinya satu tablet satu hari disore hari atau menjelang tidur. Jawaban yang paling tepat adalah “when going to bed”.

Jawaban: B

20. Where should the drug be kept?

A.     Away from direct light.

B.     Near hot places.

C.     In moist places.

D.     Near children.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya adalah dimana obat tersebut harus di simpan. Jawaban B, C, dan D bertolak belakang dengan informasi yang ada pada resep atau label obat yang di berikan, jadi jawaban yang paling tepat adalah “away from direct light” jauhkan dari sinar cahaya langsung.

Jawban: A

21. The drug may not be used . . .

A.     before fifteenth August two thousand and twenty-three

B.     after fifteenth August two thousand and twenty-three

C.     after August two thousand and twenty-three

D.     after two thousand and twenty-three

Jawaban dan Pembahasan

yang ditanyakan adalah kapan waktu kadar luarsa dari obat tersebut. Tercantum informasi “DISCARD AFTER 15/08/23” jadi tidak boleh di konsumsi setelah waktu itu, jadi jawaban yang paling tepat “after fifteenth August two thousand and twenty three”.

Jawaban: B

The following text is for questions 22 to 25

ASHTON-REYNO PHARMACY
423 OLD LAKE ROAD
SWEETLAND

NAME : Rob Thomas

               Rx# 228463844
               ZENDREX 40 mg
Dr: Han
Exp : 08/09

One tablet daily, with or without food.

Preferably at the same time every day.
Take exactly as directed. Do not alter the quantity or frequency of dosage.

Store at controlled room temperature (250C)

 

22. What is the name of the physician?

A.     Ashton-Reyno.

B.     Rob Thomas.

C.     Dr Han.

D.     James.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya adalah siapakah nama dari Dokternya. Nama Dokternya tertera pada kotak berisikan “Dr: Han”, Jawaban yang paling tepat adalah Dr. Han.

Jawaban: C

23. How many tablets should be taken in a day?

A.     One.

B.     Two.

C.     Three.

D.     Four.

Jawaban dan Pembahasan

Yang ditanyakan adalah berapa tablet yang harus di minum dalam satu hari. Dalam informasi labelnya terdapat informasi “one tablet daily” jadi yang harus diminum dalam satu hari adalah satu tablet.

Jawaban: A

24. "Take exactly as directed. Do not alter..."

What is the meaning of the underlined word?

A.     Change.

B.     Take.

C.     Give.

D.     Put.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya adalah mencari makna kata dari “alter” kita terjemahkan dulu ke bahasa Indonesia “alter” = mengubah. Bahasa Inggrisnya mengubah adalah “change

Jawaban: A

25. Which statement is TRUE according to the text?

A.     The drug is intended for Rob Thomas.

B.     The patlent may modify the dosage if needed.

C.     The drug should be stored in the refrigerator

D.     The drug should nat be taken after the eighth of July

Jawaban dan Pembahasan

Disini kita mencari pernyataan yang benar dari label obat yang disajikan, kita bisa mencarinya langsung atau dengan sistem eleminasi. Kita mulai dari opsi “A” the drug is intended for Rob Thomas. Opsi A ini ada dalam pernyataan di dalam label, jadi kita tidak perlu mengeleminasinya jawabannya sudah pasti “A”.

Jawaban: A

The following text is for questions 26 to 30

  26. What is the name of the product?

A.     Spicy Chicken Soup.

B.     Spicy Chicken.

C.     Nissin Foods.

D.     Gardena.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya mencari nama produk dari label makanan tersebut, nama produknya bisa di lihat di bagian paling atas label yaitu”Spicy Chicken Soup”.

Jawaban: A

27. How many vitamins does the product contain?

A.     One.

B.     Two.

C.     Three.

D.     Four.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya mencari jumlah vitamin yang ada pada label makanan diatas, disini kita harus hati-hati memang yang tertera ada 3, namun yang menjadi pertanyaan adalah produk tersebut mengandung berapa vitamin, ada 1 vitamin yang jumlah sajiannya 0%, berarti hanya ada 2 vitamin dalam produk tersebut.

Jawaban: B

28. Based on the Percent Daily Values on a 2,000 calorie diet, how much dietary fibre is needed every day?

A.     38 g.

B.     30 g.

C.     25 g.

D.     3 g.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya adalah berapa banyak “dietary fibre” yang dibutuhkan setiap harinya yang mengacu pada presentase Daily Values pada 2,000 calorie diet. Tertera jelas dibagian bawah label makanan tersebut untuk 2,000 kalori di butuhkan 25 g.

Jawaban: C

29. Based on the Percent Daily Values on a 2,000 calorie diet, how much more saturated fat is needed when consuming this food?

A.     7 g.

B.     13 g.

C.     20 g.

D.     25 g.

Jawaban dan Pembahasan

Sama seperti di pertanyaan nomor 28, yang sekarang kita cari adalah jumlah “saturated fat”. Ada dalam label dengan tulisan “Sat. Fat”, Jumlah sajiannya dalam kalori 2,000 adalah 20 g.

Jawaban: C

30. From the label, we know that the product contains . . . sugar.

A.     a lot of

B.     much

C.     little

D.     no

Jawaban dan Pembahasan

Perntanyaannya berdasarkan label makanan tersebut berapa jumlah gula yang disajikan, disini tidak menyebutkan angka untuk menjawabnya, berarti kita harus menyimpulkannya. Dalam label makanan tersebut ada sajian gula sebanyak 2 g sedangkan jumlah sajian persajinya adalah 64 g, jadi jumlah yang sedikit.

Jawaban: C

The following text is for questions 31 to 33


31. The product is useful for those who....

A.     want to buy cooking wares

B.     want to cook

C.     are travelling

D.     are on diet

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya adalah produk ini berguna untuk siapa? Naah jika dilihat dari opsi-opsinya secara langsung opsi A, B, dan C tidak ada hubungannya dengan Nutrition Facts yang tertera. Dan juga tercantum lemak, protein itu 0, berarti cocok untuk orang yang diet.

Jawaban: D

32. How many servings can be provided from a container?

A.     1.

B.     5.

C.     10.

D.     20.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya “berapa jumlah sajian dalam 1 kontainer?”. Perhatiakan kalimat yang tertera dalam label diatas, “Servings per container 20” Jumlah sajian perkontainernya adalah 20.

Jawaban:  D

33. The product does not contain . . .

A.     iron

B.     vitamin

C.     sodium

D.     calcium

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya adalah apa yang tidak ada didalam produk diatas. Jika dilihat dari opsinya calcium tidak tertera di dalam label makanan tersebut.

Jawaban: D

The following text is for questions 34 to 36

Aspirin
Tablets 

225 aspirin tablets, 200 mg

Active ingredients (in each

tablet)

Used for temporary relief from

minor aches and pains due to:

·        headache

·        common cold

·        toothache

·        muscular aches

·        backache

·        minor arthritic pain

SEE CARTON FOR FURTHER
INFORMATION

34. How many tablets are there available in the package?

A.     225.

B.     200.

C.     100.

D.     50.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya berapa jumlah tablet yang ada didalam kemasan. Dalam labelnya tertulis “225 aspirin tablets”.

Jawaban: A

35. The medicine is intended for relieving . . .

A.     major pains

B.     minor pains

C.     permanent backache

D.     permanent minor pains

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya apa khasiat dari obat tersebut. Jawaban yang paling tepat adalah “minor pains” karena opsi yang lain tidak tertera didalam label yang disajikan.

Jawaban: B

36. What should a person do to know further information about the medicine?

A.     Take the medicine.

B.     Use the tablets right away.

C.     Read information on the carton.

D.     Read information on the tablets.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya adalah Apa yang harus dilakukan untuk mengetahui informasi yang lebih lanjut. Didalam label tertera “SEE CARTON FOR FURTHER INFORMATION” Jadi kita bisa mengetahui informasi lebih lanjut tentang obat ini di dalam kartonnya.

Jawaban: C

The following text is for question 37 to 42

HEALTHY JOINTS

(Boost Flexibility for Healthy Joints)


Healthy Joint capsule is a supplement that can improve the flexibility of joints. The combination of Glucosamine and Chondroitin helps reduce the uncomfortable feeling when moving the joints. These essential nutrients boost fiexibility and make the cushioning material between joints function better. It is also supported by Vitamin C that helps to improve suppleness It also combats any harmful effects of free radicals that may destroy the joints cells The manganese is used to boost immunity.


HALAL animal source is used as the gelatine and it is free from any TSE/BSE sources.

Composition
Amount per 2 Capsules

 

Vitamin C
250mg
Manganese
3mg
Sodium
20mg
Glucosamine Sulfate. kcl
450mg
Chondroitin sulfate
400mg
Dosage:
Take 2 capsules 3 times daily for adults after meal
Iron 2%
Not a significant source of saturated fat, dietary fiber, and calcium
Packing
Each Bottle contains 100 capsules
Manufactured by Medicine You CO
Best before 15/06/2020

37. The medicine is intended for those who have a problem with their . . .

A.     joints

B.     height

C.     appetite

D.     stomach

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya adalah obat ini ditujukan untuk orang yang memiliki masalah apa. Tertera baik dalam judul label maupun sub judul labe membahas tentang sendi=joints, jadi obat ini ditujukan untuk orang yang memiliki masalah dengan sendinya yaitu “joints”.

Jawaban: A

38. What nutrients are needed to make the cushioning material between joints function better?

A.     Gelatine.

B.     Vitamin C.

C.     Manganese and Sodium.

D.     Glucosamine and Chondroitin.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya adalah nutrisi apa yang dibutuhkan bantalan antara sendi berfungsi dengan baik. Bahan tersebut di sebutkan di kalimat kedua yaitu “Glucosamine and Chondroitin”.

Jawaban: D

39. The drug is suggested to be taken . . .

A.     two capsules three times a day

B.     two capsules in the morning

C.     three times in the evening

D.     twice a day

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya adalah obatnya disarankan untuk berapa kali konsumsi dalam sehari. Didalam dosisnya tercantum “Take 2 capsules 3 times daily for aduits after meal”, jadi dikonsumsi 2 kapsul sebanyak 3 kali dalam satu haru setelah makan.

Jawaban: A

40. The drug should be taken . . . we have a meal.

A.     after

B.     during

C.     before

D.     without

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya kapan obat tersebut harus di konsumsi, kita sudah diberikan clue, jadi kita hanya melengkapi kalimatnya saja. Jika di lihat dibagian “dosage” obat tersebut harus dikonsumsi setelah makan.

Jawaban: A

41. "The manganese is used to boost immunity."

The underlined word is closest in meaning to . . .

A.     give

B.     take

C.     increase

D.     decrease

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya adalah mencari kata yang maknanya hampir sama dengan “boost”, yang memiliki arti = dorongan atau meningkatkan, yang memiliki arti hampir sama dengan kata tersebut adalah “increse

Jawaban: C

42. The drug must not be consumed . . .

A.     after fifth of June two thousan and twenty

B.     before fifth of June two thousand and twenty

C.     after fifteenth of June two thousand and twenty

D.     before fifteenth of June two thousand and twenty

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya adalah kapan obat tersebut tidak bisa di konsumsi, berarti kita cari masa kadaluarsa obat tersebut. Dalam label tercantum “Best before 15/06/2020”, berarti setelah tanggal tersebut tidak bisa di konsumsi.

Jawaban: C

The following text is for questions 43 to 46

Natural Grassfed
Beef
*Ingredients: - Minimally processed ground beef
                         - Contains no artificial ingredients
 
No antibiotics, no added hormones
 
Cattle raised, fed, and handled in a humane manner in accordance with White
Oak Pastures "AIl Natural Protocol".
·        Born, nourished and processed in the USA
·        Not raised on public lands
·        Never used as dairy cattle
·        Raised without antibiotics
·        Raised without added hormones
·        Any supplemental feeding is minimal and limited to natural grains and forages
 
KEEP REFRIGERATED OR KEEP FROZEN

 43. Whom is the information intended for?

A.     A chef.

B.     A farmer.

C.     A landlord.

D.     A fisherman.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya adalah untuk siapa informasi ini ditujukan, dalam labelnya tertera “Natural Grassfed Beef” jadi sudah jelas ini ditujukan untuk seorang koki, karena produk tersebut adalah daging sapi. Koki = Chef

Jawaban: A

44. The label claims that it's all natural protocol . . . the cows are raised, fed, and handled in a humane manner.

A.     nevertheless

B.     because of

C.     although

D.     because

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya mencari kata sambung untuk melengkapi kalimat diatas, yang paling mudah adalah menerjemahkan terlebih dahulu 2 kalimat di atas

The label claims that it’s all natural protocol = Label mengklaim bahwa itu semua adalah protokol alami
the cows are raised, fed, and handled in a humane manner = sapi-sapi itu dipelihara, diberi makan, dan ditangani dengan cara yang manusiawi

Kata yang paling tepat adalah karena = because. Hubungan sebab akibat

Jawaban: D

45. "Any supplemental feeding is minimal and limited to natural grains and forages."

What is the meaning of the underlined word?

A.     Rice.

B.     Milk.

C.     Fruit.

D.     Plants.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya mencari makna dari kata “forages” jika di translate artinya “lama sekali” sedangkan pada opsi-opsinya tidak ada hubungannya, jadi yang dicari berarti makna yang laiinya, “forages” juga jika di terjemahkan dari bahasa inggris ke bahasa inggris sebagai kata benda adalah “food such a grass or hay for horses; fodder” (makanan seperti rumput atau jerami untuk kuda; makanan ternak. “grass” termasuk ke dalam jenis tanaman, tanaman bahasa Inggrisnya “Plants

Jawaban: D

46. In which of the following places is it best to store the product?

A.     A freezer.

B.     A cupboard.

C.     A large bowl.

D.     A closed pan.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya adalah tempat apa yang paling cocok untuk menyimpan produk tersebut. Jawabannya ada di bagian paling bawah label “KEEP REFRIGERATED OR KEEP FROZEN”, jadi produk ini baiknya disimpan dalam keadaan beku. Berarti di dalam sebuah “freezer

Jawaban: A

The following text is for questions 47 to 51.


47. What is the product made of?

A.     Pure cows' milk.

B.     Milk and water.

C.     Milk and sugar.

D.     Milk and salt.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya terbuat dari apakah produk tersebut. Perhatikan kata “the milk used is pure cows’ milk

Jawaban: A

48. Based on the label, how is a glass of whole milk made?

A.     Add some water into the can and add some sugar.

B.     Pour three spoons of milk and add some water.

C.     Put all content into the glass and drink it.

D.     Add water to the milk.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya adalah bagaimana cara membuat 1 gelas susu tanpa campuran apapun. Untuk menjadikan seperti susu seperti biasa lagi susu evaporasi tinggal di tambahkan air saja.

Jawaban: D

49. "Evaporated Milk"

What is the meaning of the underlined word?

A.     To change solid thing into liquid

B.     To change a liquid into vapour

C.     To make something more liquid

D.     To make something hard

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya adalah mencari arti kata dari kata yang digaris bawahi, jika di artikan ke bahasa Indonesia “Evaporated” = diuapkan, dalam pilihan tidak tercantum. Jadi ini merupakan porses evaporasi, proses evaporasi adalah proses pengurangan air yang terdapat didalam susu tersebut, sehingga menjadi kental. Jawaban yang paling tepat berarti “to change a liquid into vapour.

Jawaban: B

50. Which of the following statements is TRUE according to the text?

A.     It is suggested that we dilute the product for cooking purpose.

B.     The product cannot be consumed by infants.

C.     We can find the product only in USA.

D.     The product contains preservatives.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya adalah kita harus mencari pernyataan yang benar di dalam label makanan tersebut. Jika menemukan soal seperti ini biasanya kita gunakan metode eleminasi, mulai dari opsi A sampai dengan menemukan jawaban yang tepat, atau bahkan opsi A tersebut yang benar. Benar saja kan kita langsung mendapatkan jawabannya adalah “A”  karena tertera di dalam label tersebut “It is suggested that we dilute the product for cooking purpose” yang lainnya tidak tertera atau bertolak belakang dengan informasi di dalam labelnya.

Jawaban: A

51. What should a person do when they want to give the product to an infant?

A.     He should boil the product

B.     He should add some sugar in it.

C.     He should melt the product first.

D.     He should dilute it with boiled water.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya adalah bagaimana kita menggunakan produk tersebut untuk di berikan kepada seorang bayi. Tercantum dalam label untuk menyajikannya untuk bayi, “For infants, dilute with boiled water”. Jelaskan

Jawaban D

The following text is for questions 52 to 55.



52. Whom is the product beneficial for?

A.     Sportsmen.

B.     Thinkers.

C.     Patients.

D.     Nurses.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya untuk siapakah produk ini bermanfaat, karena ini adalah minuman berenergi untuk otot, meningkatkan kekuatan, daya tahan tubuh yang tecantum dalam label, Jadi jika dilihat dari fungsinya produk ini bermanfaat untuk yang suka berolahraga.

Jawaban: A

53. How many capsules might be consumed at once?

A.     One.

B.     Two.

C.     Three.

D.     Four.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya adalah berapa kapsul yang harus diminum satu kali. Ada di dalam label “Take 2 capsules two times daily” yang artinya minum 2 kapul 2 kali sehari jadi sekali minum 2 kapsul/

Jawaban: B

54. When should a person take the capsules?

A.     Before sleep.

B.     In the morning.

C.     In the afternoon.

D.     In the morning and in the afternoon.

Jawaband an Pembahasan

Pertanyaannya kapan seseorang harus minum kapsul tersebut, berarti hubungannya dengan waktu. Perhatikan kalimat ini “Take 2 capsules two times daily, once in the morning and once in the afternoon.” Jadi di minum setiap pagi dan sore hari.

Jawaban: D

55. "Improve power, strength, endurance, and focus . . . “

The underlined word is closest in meaning to

A.     stamina

B.     stability

C.     appetite

D.     wealth

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya kita mencari kata yang memiliki pengertian yang paling dekat dengan kata “endurance”, sedangkan endurance sendiri dalam bahasa Indonesia adalah daya tahan. Naah yang paling dekat pengertiannya adalah “stamina

Jawaban: A

56. The product should be taken . . . a meal.

A.     after

B.     before

C.     during

D.     together with

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya apakah kita harus meminum obatnya setelah, sebelum atau bersamaan dengan makan. Naah didalam label tertera “Take on an empty stomach” jadi di makan dalam kondisi perut kosong berarti sebelum makan.

Jawaban: B

The following text is for questions 57 to 60.

Nutrition Facts
Serv. size 1 tbsp
Servings per container about
 
Amount per Serving
Calories
 
% Daily Value*
Total Fat 0 g
Sodium 10 mg
Total Carb 13g
Sugars 8 g
Protein 0 g

 
(20 g)
28
 
 
50
 
 
0%
0%
4%

*Percent Daily Values are based on 2,000 calorie diet.
 
INGREDIENTS: Concord grape juice (water and grape juice concentrated),
corn syrup, high fructose corn syrup, sodium citrate.
Distributed by: The Carriage House Companies Inc. Fredonia, NY 14063 U.S.A

57. How many servings can be provided from one can of the product?

A.     Less than 20.

B.     Exactly 20.

C.     About 20.

D.     About 28.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya berapa jumlah sajian dari product tersebut. Dalam nutrition factsnya terdapat jumlah saji sebanyak 28.

Jawaban: D

58. The information about . . . can't be found on the label.

A.     nutrition facts

B.     ingredients

C.     distributor

D.     price

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya apa yang tidak bisa di temukan dalam label tersebut. Mudah sekali biasanya didalam label information facts jarang dicantumkan harga.

Jawaban: D

59. What is the main ingredient of the product?

A.     Jelly.

B.     Sugar.

C.     Sodium.

D.     Grape juice.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya apa bahan utama dari produk tersebut. Untuk bahan-bahannya bisa di lihat dibagian ingredients naah disana tercantum bahan-bahannya seperti Concord grape juice (water and grape juice concentrated), corn syrup, high fructose corn syrup, sodium citrat. Tapi yang ditanyakan adalah bahan utamanya jelas sekali karena ini jus anggur dan juga dalam bahan-bahannya di cantumkan lebih awal anggu. Maka bahan utamanya adalah “grape juice”

Jawaban: D

60. The product is distributed by . . .

A.     Fruit Juice Premium

B.     Concord Grape Juice

C.     Fruit Juice Best Quality

D.     The Carriage House Companies Inc.

Jawaban dan Pembahasan

Pertanyaannya adalah siapa atau perusahaan apa yang mendistribusikan produk tersebut. Terlihat pada bagian paling bawah label produk tersebut

Distributed by: The Carriage House Companies Inc. Fredonia, NY 14063 U.S.A

Jawaban: D

Recent Post

Recent Posts Widget